zupy dla niejadka

W związku z tym wszyscy wiemy problemy polistyrenu czasem wykorzystywane do kubków i jasne zabrać pojemniki. Są złe, ponieważ mogą one ponownie wymyty styrenu, który jest potencjalnie rakotwórcze w żywności powodującej uszkodzenie wątroby, nerek, płuc i mózgu. Chociaż tylko małe dawki są dostania się do systemu może to wszystko dodać. To dlatego gorące płyny i pokarmy tłuszczowe, a także alkohol nie należy pić z kubków styropianowych.

W USA wędliny i sery są często zawinięte w polichlorku winylu (PCW), który zawiera plastyfikatorów aby uczynić go bardziej elastycznym. Substancje te nazywane są adypiniany i ftalany i jeśli wymyty do gorących potraw tłuszczowych wykazano, że u myszy mogą powodować wady wrodzone płodu, śmierci i uszkodzenia wątroby, nerek, płuc i układu rozrodczego. Nie jest to rodzaj tworzywa sztucznego w folią spożywczą ”, ale ważne jest, aby nie pozwolić plastikową dotykowego okład potraw w kuchence mikrofalowej. Lepiej grać bezpiecznie.

Ważne jest również, aby wziąć pod uwagę, jakiego rodzaju butelek plastikowych używamy jak wszystkie miękkie tworzywa sztuczne mają potencjał do ługowania substancji chemicznych do żywności i napojów. Butelki z tworzyw sztucznych nie powinny być ponownie wykorzystane jak mycie może przyspieszyć rozpad związków chemicznych zwanych adypiniany. Również ciepło słoneczne może uszkodzić jak kuchenka mikrofalowa, więc nie pozostawiać wody siedzi w http://iflsa.pl/ samochodzie.

Z tworzywa sztucznego, aby uniknąć chlorek winylu, polistyren, poliwęglan bisfenolu A. wykonane z politereftalanu etylenu jednak stosowane w butelkach PET, polietylen o wysokiej gęstości, stosowane w mleku i wodzie butelek z polietylenu o niskiej gęstości znajdujących się w opakowanie z tworzywa sztucznego i spożywcze torby i polipropylenu używanych w wanny jogurt i butelki syropu są o wiele „bezpieczniejsze”.

Czy korzystasz z tworzywa sztucznego lub innych sztucznych substancji, które mogą być przyczyną alergii i podejmowania jesteś toksyczny „? Dlaczego nie zrobić test?

napisane przez: